Mitä tehtäs? -viikko

Mitä tehtäs? –lasten ja nuorten toimintaviikkoa vietettiin 2.-7.2020 välisenä aikana ja sen tuloksena kirjattiin reilut 1600 osallistumista erilaisiin tarjolla olleisiin aktiviteetteihin. Lapset ja nuoret innostuivat siis aktiivisesti osallistumaan viikon antiin, mihin tapahtumaviikkoa koordinoiva Siilinjärven kulttuuritoimi on hyvin tyytyväinen. Yksittäisistä tapahtumista eniten yleisöä keräsivät Pikku-Marjan talvipäivä, Lasten lumipäivien koululaisvierailut sekä Sexmanen keikka.

Viikon tarkoituksena on tarjota paikkakunnan eri harrastusmahdollisuuksille esittäytymisfoorumi ja sitä kautta tavoittaa uusia harrastajia entisten joukkoon. Saadun palautteen perusteella tämä tavoite on toteutunutkin muutamissa aktiviteeteissa, kun lapsi tai nuori on liittynyt jo käynnissä olevalle kurssille tai tehnyt yhdessä vanhempien kanssa suunnitelman aloittaa harrastus syksyllä. Erään vanhemman sanoja siteeraten: ”Ei me ollenkaan tiedetty, että täällä on näin hyvää toimintaa!”. Toimintaviikon jokainen osallistuminen on tärkeä myös ilman, että siitä seuraa jatkuvaa harrastusta. Onhan arvokasta, kun lapset, nuoret ja huoltajat ovat  osoittaneet kiinnostusta uusia avauksia kohtaan ja tulevat rohkeasti tutustumaan toimintoihin. Näin haluamme ruokkia isojen ja pienten kuntalaisten kiinnostusta oman kotipaikkakunnan asioita kohtaan.

Toimintaviikon järjestämiselle on toivottu jatkoa vuodelle 2021 sekä yhteistyökumppaneiden että yleisön tahoilta. Näillä näkymin viikko tulee toteutumaan helmikuun alussa ja se noudattelee hyväksi havaittua rakennetta. Joka kerta otetaan myös opiksi, joten joitakin uudistuksia ja muutoksia lienee luvassa… Näistä asioista lisää sitten vuoden 2021 alussa.

Suurkiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja toimintaviikkoon osallistuneille!

mitatehtas.fi

Mitä tehtäs? -sivu on Siilinjärven nuoriso- ja kulttuuritoimen yhteissivusto, jonne kootaan tietoa toimialan palveluista, ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Sivuilta löytyvät kunnan nuorisotalot, erityisnuorisotyön eri työmuodot ja hankkeet sekä museot ja kotiseutuarkisto. Sivusto palvelee kaikkia asiasta kiinnostuneita; huoltajia, lapsia, nuoria kuin 3.sektorin toimijoitakin.

Tervetuloa etsimään tietoa ja osallistumaan mukaan toimintoihin!

Yhteystiedot

Siilinjärven kunta
Nuoriso- ja kulttuuritoimi

nuoriso@siilinjarvi.fi
kulttuuri@siilinjarvi.fi