Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu  Walkers-auto eli  Wauto  aloittaa työnsä Siilinjärvellä lokakuun alussa.  Tiikeriksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta  Wautosta. Toimintaan etsitään nyt mukaan myös vapaaehtoisia, turvallisia aikuisia, jotka koulutetaan tehtäväänsä. Vapaaehtoiset aikuiset eli waparit työskentelevät yhdessä nuorisotyöntekijöiden rinnalla nuoria kohdaten ja toimintaa mahdollistaen. Vapaaehtoisiksi haluavien toivotaan hakevan tehtävään 18.9. mennessä.

 

Tiikeri nähdään Siilinjärven kaduilla 6.10. alkaen aina ensi vuoden helmikuuhun saakka. ” Wautolla mennään kohtaamaan nuoria sinne, missä he viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta”, kertoo nuoriso-ohjaaja Suvi Eskola Siilinjärven kunnasta.

 

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Siilinjärvellä toiminnasta vastaa kunnan nuorisotyö yhteistyössä paikallisten nuorisotyötä tekevien kumppanien kanssa.

 

Vapaaehtoiskoulutus järjestetään 5.10. klo 17.30-20.30 Nuorisotalo Semppiksellä, Julkulantie 2.

Lisätietoja ja wapariksi hakeminen: Suvi Eskola, 044 740 1366 ja Tiia Pykäläinen, 044 740 1146. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@siilinjavi.fi.

mitatehtas.fi

Mitä tehtäs? -sivu on Siilinjärven nuoriso- ja kulttuuritoimen yhteissivusto, jonne kootaan tietoa toimialan palveluista, ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Sivuilta löytyvät kunnan nuorisotalot, erityisnuorisotyön eri työmuodot ja hankkeet sekä museot ja kotiseutuarkisto. Sivusto palvelee kaikkia asiasta kiinnostuneita; huoltajia, lapsia, nuoria kuin 3.sektorin toimijoitakin.

Tervetuloa etsimään tietoa ja osallistumaan mukaan toimintoihin!

Yhteystiedot

Siilinjärven kunta
Nuoriso- ja kulttuuritoimi

nuoriso@siilinjarvi.fi
kulttuuri@siilinjarvi.fi